Fudzilla
April 16, 2014, 06:03:11 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Fudzilla Forum is open
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Is it Worth it?  (Read 7831 times)
cheesemonkey
Newbie
*
Posts: 7


View Profile
« on: September 30, 2008, 11:06:01 PM »

Hey im new on here but ive been visiting Fudzilla for ages and i love it!

But this is my question....

32bit Vista can only have 2gb of ram but surely the need for memory is increasing as with the x58 it has tri ddr3 making it up to 24gb of ram maximum.

So my question is, is it worth it to upgrade to 64bit and increase my memory to something like 4gb? Only thing that is stopping me is that software support isnt like with 32bit as 64bit has compatibility issues with some programs etc.

Is there still a big gap between them that would make 64bit a pain to have?


Logged
fwoot
Full Member
***
Posts: 128


rex1234_5@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #1 on: October 01, 2008, 02:46:51 AM »

well most people actually get to see about 3.6-3.8g worth of memory on 32 bit Vista even if you memory map your mobo to try and detect it (you'll definately need to do this if you have a snadwhiched card such as 9800 GX2) thats the limit. And yes while 64 bit allows you to have the memory there's not a whole lot of things you can do with it. Just out of any interest does anyone game on a 64 bit OS of Vista caus every time i check the minimum system requirements of a game it says 32 bit XP or Vista ONLY?
Logged
cheesemonkey
Newbie
*
Posts: 7


View Profile
« Reply #2 on: October 01, 2008, 05:10:53 PM »

so your saying 4gb on a 32bit would work but only something like 0.2 of it wont. To do this do you have to memory map it, as you said? i have no idea what memory mapping is btw.
Logged
fwoot
Full Member
***
Posts: 128


rex1234_5@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #3 on: October 02, 2008, 08:49:06 AM »

it basically detects memory that hasn't yet been detected but yeah out of a 4g kit youll only see 3.7-3.8 g of it which is good enough i guess. Also a mate of mine just installed 64 bit Vista and has had massive issues with gaming. Dont know if anyone else does it but he cant get assasins creed to go full screen? He looked it up and now he just hits alt+something to fix it but cmon how annoying would that be?
Logged
cheesemonkey
Newbie
*
Posts: 7


View Profile
« Reply #4 on: October 02, 2008, 08:22:07 PM »

yeah init. Okay thanks. Id like to go for a 4gb kit next maybe. However ive heard (from here of course!) about corsair planning tri band kits... should be good  Grin
Logged
rescawen
Newbie
*
Posts: 5


View Profile Email
« Reply #5 on: January 05, 2009, 08:44:32 PM »

depends on the rest of ur rug
Logged

Phenom 9850 @2.5 Ghz 4 gbs of ddr2 1066 speed and ati hd 3870 x2 850 Mhz core speed and 1900 Mhz GDDR3
LEXA case midtower 1010 watt premium power supply. lg blu ray hs dvd drive rewritable

3dvanatge score 8000 little low?
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!